Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mascottes winnen prijzen bij WK Kassiebouwen

Tholen - In een bloedstollend spannende finale heeft Certhon afgelopen zaterdag het WK Kassiebouwen gewonnen. Met slechts enkele seconden verschil versloegen ze het team van Van der Ende Pompen. Kassenbouwen lijkt hiermee een erfelijk bepaald talent, want ook de kinderen van de Certhon-mannen hebben zaterdag opvallend goed gepresteerd.



Bekijk de fotoreportage hier.

Een moeilijkere kas, een fantastisch aangeklede hal en een behoorlijk aantal biertjes. Daarnaast nog een stuk of twintig enorm fanatieke kassenbouwers en een flinke vertegenwoordiging van de regionale basisscholen. Dat waren de belangrijkste ingrediënten van het WK Kassiebouwen afgelopen zaterdag. 's Ochtends kwamen de regionale basisscholen in actie en 's middags was het de beurt aan de professionele teams.

In de finale streden uiteindelijk vier teams tegen elkaar: VB Greenhouses, Van der Ende Pompen en twee keer Certhon. Even leek het erop dat hoofdsponsor Van der Ende ook de bokaal mee naar huis zou nemen, maar ondanks (of dankzij?) de enthousiaste aanmoediging van de collega's ging het in de allerlaatste seconden mis: een verkeerde stap en uiteindelijk kreeg Certhon als eerste het gewicht omhoog. Dat betekende nog even flink zenuwen voor team Certhon. Eén verkeerd schroefje en de prijs ging aan hun neus voorbij. De bijzonder strenge jury kon echter geen enkele fout ontdekken en dat betekent dat ze de bokaal en de reischeques gewoon mee naar huis mochten nemen.

Het Van der Ende WK Kassiebouwen wordt jaarlijks georganiseerd ten behoeve van stichting De Zaaier. Dit jaar kregen ze maar liefst 40.000 euro uit handen van Lex van der Ende. Met optredens van diverse dansgroepen en het Westlands Mannenkoor bleef het daarna nog lang onrustig in het Westland.

Bekijk de fotoreportage hier.