Ecuador

Dreigende vulkaanuitbarsting werpt donkere schaduw over markt

Telers in Ecuador vrezen voor een uitbarsting van de vulkaan Cotopaxi. Dat hij zal uitbarsten staat vast, maar de grote vraag is wanneer? Het zou nog dagen, weken, maanden of zelfs jaren kunnen duren. Wanneer hij uitbreekt, zal het niet alleen de omliggende wijken, maar ook een aantal rozenkwekerijen in de omgeving kunnen treffen. Gelukkig is de vulkaan op het moment rustig, maar de dreiging zelf is ook van invloed op de markt. Evenals de angst voor verlies van hun kwekerijen, vrezen kwekers voor het verlies van hun klanten, omdat die mogelijk op zoek gaan naar andere kwekers om zeker te zijn van levering.


Afbeeldingen van de Cotopaxi vulkaan.

 Het zal uitbarsten, maar wanneer?
De vulkaan zal uitbarsten, maar wanneer? "Een paar weken is de vulkaan stil geweest, heeft geen as uitgespuwd, alleen water en stoom," verteld Carlos Lema Bone van Pro Ecuador. Volgens vulkanologen stijgt het magma nu en zal de vulkaan uitbarsten. Dit kan nog dagen, weken, maanden of zelfs jaren duren.

Angst voor modderstroom
"Een paar weken geleden spuwde de vulkaan as, wat een aantal kwekerijen in het gebied beschadigde. ' De kwekerijen langs de rivier werden op dat moment niet beschadigd, maar worden bedreigd. Wanneer de vulkaan barst, kunnen deze bedrijven ernstig worden beschadigd. Wanneer de met ijs bedekte Cotopaxi vulkaan uitbarst, zal het magma het ijs doen smelten, wat kan resulteren in een grote modderstroom. Deze grote stroom kan alles wat op zijn pad komt vernietigen. Rotsen, bomen, enzovoort zullen allemaal worden meegenomen in het geweld.

Angst voor het verliezen van klanten
Volgens een kweker uit de regio wordt alles nu beheerst door de angst voor een uitbarsting van de Cotopaxi vulkaan. Ook heeft het uitwerking op de markt, omdat onrust en onzekerheid het spel van vraag en aanbod verstoren. En wel ten nadele van de kwekers. Volgens hen zouden kopers wel eens op zoek kunnen gaan naar andere kwekers om hun leveringen te verzekeren.

Hoop 
Er zijn gemengde ideeën over hoe zwaar de schade zal zijn voor de markt. Sommigen zeggen dat de schade niet zo verschrikkelijk zal zijn en anderen zeggen dat wel. "Gelukkig, heeft de vulkaan tot nu toe, niet veel kwekerijen beschadigd. Dus op het moment is het enige wat we kunnen doen is hopen dat de schade zal worden beperkt als het gaat uitbarsten", zegt Lema Bone.
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.