15 oktober, Wageningen

Symposium over sturing van de plant met ledbelichting

Verschillende onderdelen van Wageningen UR organiseren samen het jaarlijkse symposium van de Benelux Society for Horticultural Science op Wageningen Campus. Op donderdag 15 oktober is dit jaar het thema: ‘Plant control by LED light’. Tijdens dit symposium zullen de laatste inzichten op het gebied van sturing van gewasproductie door middel van ledbelichting worden gepresenteerd.Ook zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan City Farming en de rol van leds hierin.

Leds bieden ongekende nieuwe mogelijkheden om het spectrum en de richting van licht te regelen, het lichtniveau momentaan aan te passen en om belichting los te koppelen van verwarming. Dit maakt het niet alleen mogelijk om groei, ontwikkeling en productie van planten te sturen, maar ook de kwaliteit, ziektegevoeligheid en energiebesparing positief te beïnvloeden.

BeNeLuxSHS 2015 Symposium vindt plaats op donderdag 15 oktober in het gebouw Forum op Wageningen Campus. De organisatie is in handen van de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie, Wageningen UR Glastuinbouw en Biometris van Wageningen UR.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven