Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maandbericht september

Voorzichtige omzetstijging FloraHolland ondanks regen en kou

Het was opvallend koud deze september maand. Het is met een gemiddelde temperatuur van slecht 13,4 graden Celsius sinds 2001 niet meer zo koel geweest.

Slechts twee dagen kwam het kwik net boven de 20 graden. Normaliter zijn dit tien dagen. Daarnaast viel er iets meer regen dan normaal, waardoor het met name in het begin van de maand erg nat was. In vergelijking met september 2014 is het aantal verkochte stuks gedaald met 1,9%. De omzet steeg voorzichtig met 0,4%.

Minder snijbloemen verkocht
De gemiddelde prijs van snijbloemen is ten opzichte van september 2014 gestegen met een cent, waarbij er 1,8% minder stuks zijn verkocht. De groep Chrysant had de grootste daling in omzet, -24%. De gemiddelde prijs en de omzet (+10,2%) stegen wel. De Freesia maakte iets soortgelijks mee. Een daling van 12,2% in het aantal verkochte stuks en een stijging in omzet van 10,2%. Cymbidium daalde in verkochte stuks (-18,8%) en omzet (-8,7%). De Hydrangea had de grootste stijging in aantal verkochte stuks: +22,2%. Ook de omzet steeg bij dit product, met 4,7%. Lisianthus steeg in vergelijking met 2014 het meeste in omzet +15,4%. Het aantal verkochte stuks van Alstroemeria en Gerbera, steeg licht.

Lichte daling in omzet en verkoop bij kamerplanten
Vorige maand zagen we bij de kamerplanten zowel een daling in omzet (-1%) als in het aantal verkochte stuks (-1,3%). Bromelia verkocht in september 26,8% minder stuks en de omzet daalde met 15,3%. De groepen Rosa en Overig kamerplanten zagen een negatieve verandering in aantal verkochte stuks. De eerste groep daalde in september met 13,1% en de tweede met 13,4%. De omzet van Overige kamerplanten daalde met 11% en Rosa met 1%.

Positieve verandering zagen we bij de groep Arrangementen. Hier zijn 37,2% meer stuks verkocht. Ook de Dendrobium zag een positief beeld ten opzichte van 2014. Er zijn vorige maand 27,3% meer stuks verkocht waarbij ook de omzet steeg met 19,6%. De omzet bij de Cyclamen steeg met 19,1% en bij Anthurium met 10,5%. Een lichte daling in omzet ten opzichte van vorige jaar was bij de Phalaenopsis met 4,4% en Dracaena met 9,9%.

Minder positieve maand voor tuinplanten

De tuinplanten zijn vorige maand gedaald in prijs, omzet en aantal verkochte stuks. Buxus daalde met 18,7% en Gaultheria met 16,8% in omzet ten opzichte van vorig jaar september. Een negatieve verandering in omzet was er ook bij de groepen Viola met 13,6%, Overige bomen/heesters/kuipplanten met 8,7% en Calocephalus met 7,7%. De omzet steeg bij de groep Aster met 44,5%, Overige vaste planten met 18,8%, Cyclamen met 17,6% en Hebe met 14,7%. Het aantal verkochte stuks bij de groep Overige bomen/heesters/kuipplanten daalde met 33,2%. Net zoals Viola met 20,9%, Gaultheria met 4,7% en Overige perkplanten met 6,3%. Aster verkocht juist 50,2% meer in september. Net zoals Erica met 35,9%, Cyclamen met 24,4% en Hydrangea met 9,3%.

Publicatiedatum: