"Veel te weinig aandacht vanuit Nederland voor IPM Dubai"

"Er zijn veel producten uit Azië en ook is Afrika en met name de Afrikaanse roos goed vertegenwoordigd. Maar je ziet heel weinig Nederlanders en dat is echt zonde, want er liggen hier zoveel kansen! Met name op het gebied van planten zijn er enorme markten te ontginnen." Dat vertelt Ruud Emmerik, persoonlijk verkoper van FloraHolland en samen met collega Nico Kortekaas op verkennend bezoek. Allicht dat zij volgende jaar met een stand de dendrodiums van SaNook, de overkoepelende merknaam van kwekerij Zeurniet en kwekerij Franssen, op de beurs zullen gaan promoten.


Nico Kortekaas en Ruud Emmerik op de IPM Dubai voor een opstelling vanda's van kwekerij Zeurniet, dat door de beursorganisatie met een prijs beloond werd.

"Interessant is dat je de sierteelt van een hele andere kant leert kennen", aldus Emmerik. "Andere culturen, andere visies, mensen van overal ter wereld... De paar Nederlanders die er wel zijn - een enkele orchideeënproducent, enkele vermeerderaars en een paar toeleveranciers in substraten - zijn het met ons eens: vanuit Nederland is er veel te weinig aandacht voor deze beurs. Dubai is toch niet het armste land ter wereld en met name in het exclusieve segment loont het meer dan de moeite hier eens een kijkje te komen nemen. Je hoeft niet groot uit te pakken, maar je moet er wel zijn. Er is bijvoorbeeld een bedrijf," vervolgt Ruud, "Black Tulip Flowers geheten, dat samenwerkt met een Nederlandse exporteur en hier groots uitpakt. Die stand is niet te missen en heeft misschien wel de meeste aandacht van allemaal."


Nico Kortekaas is gesprek met een bezoeker/(potentiële) klant

De IPM Dubai wordt van 5 t/m 7 oktober gehouden in het World Trade Center Dubai. Dit jaar is de beurs 40% groter dan het jaar ervoor en hoewel de statistieken nog niet bekend zijn, lijkt ook het aantal bezoekers flink te zijn toegenomen. "Vandaag is de tweede dag en het is een stuk drukker dan gisteren. Je ziet veel handelaren. Er zijn seminars en lezingen. Er worden boeketten gemaakt, kortom, er gebeurt van alles. De beurs is in samenwerking met IPM Essen zeer professioneel opgezet."


Impressie


Impressie

Foto's zijn van Nico Kortekaas en Ruud Emmerik naar onze redactie gestuurd vanaf de beurs in Dubai.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.