24 t/m 26 november, Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

100 producenten op 'Future Green City'

De eerste editie van Future Green City start op dinsdag 24 november in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het driedaagse event staat in het teken van een goede en duurzame stadsinrichting. Future Green City heeft een uitgebreid programma van voordrachten om kennis te delen, netwerkbijeenkomsten en speeddates maar ook exposities zoals de Expositie ’Volkstuinen als Groene Motor’. Op het vakevent tonen ruim 100 producenten hun noviteiten voor een stad met toekomst. Toegang is gratis na registratie via www.futuregreencity.nl.


Niek Roozen (foto: Furure Green City 2015)

Themadagen en sprekers

Future Green City geeft met dagthema’s en sprekers elke dag een ander accent aan het evenement. Onder andere kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en landschapsarchitect Niek Roozen spreken dinsdag 24 november over ‘Groen in de stad’. Op woensdag 25 november vertellen onder meer Wico Ankersmit (directeur Vereniging Bouw- en woontoezicht), Jelle Reumer (Bureau Stadsnatuur Rotterdam) en economisch geograaf Gert-Jan Hospers over het thema ‘Stedelijke ontwikkeling’. Donderdag 26 november staat ‘Watermanagement’ centraal met sprekers als deltacommissaris Wim Kuijken en Hugo Gastkemper (directeur Stichting Rioned).


Daan Roosegaarde (foto: StudioRoosegaarde.net)

Totaalaanbod
Het vakevent laat een totaalaanbod zien van exposanten op gebied van innovatie, groen en duurzaamheid. Van solitaire bomen tot nieuwe beplantingsconcepten. Van groene geluidsschermen tot energieopwekkende wegen. Van hergebruik regenwater tot afvalinzameling en recycling. En van dak- en gevelbegroeiing tot energieneutrale gebouwen.


Wim Kuijken (foto: Furure Green City 2015)

Exposities
Op Future Green City is tevens de tentoonstelling ‘Volkstuinen als groene motor’ te bezoeken. Deze expositie toont de bijdrage van volkstuinparken aan de leefbaarheid van steden. De vier subthema’s zijn natuur, oogst, medegebruik en ontmoeting. Andere exposities gaan over ‘Innovatie’ en ‘Stadsprojecten’.

Praktisch
Future Green City 2015 is van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 november geopend van 10.00-17.00 uur in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Diezekade 2 in Den Bosch. Toegang is gratis na voorregistratie via www.futuregreencity.nl. Toegangsprijs aan kassa bedraagt € 25,- per dag.

Kijk voor actuele informatie, programma updates en een overzicht van sprekers en exposanten op www.futuregreencity.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven