Calcium verbonden met aminozuren verbetert de kwaliteit en vaasleven van Lisianthus

Lisianthus is een van de grootste categorie├źn snijbloemen ter wereld. Een onstabiel kas klimaat en onvoldoende verdamping kan de toevoer van calcium verstoren en afbreuk doen aan de opname ervan door de plant. In deze studie worden de verschillende effecten van calcium aminozuur chelaat en calciumchloride (CaCl2) op de bloem productie, kwaliteit en vaasleven van de lisianthus onder de loep genomen.

Bij de bereiding van snijbloemenvoeding met calcium aminozuur chelaten (1%) werd calcium- en gelijke concentraties van lysine, threonine of methionine gebruikt. Ter vergelijking werd ook een proef opgesteld waarbij een oplossing zonder calcium en aminozuren gebruikt werd. Calciumconcentraties in de bloeistengels waren significant hoger in Lisianthus behandeld met calcium aminozuurchelaten dan bij de andere opstellingen.

De behandeling met calcium methionine chelaat leidde tot significant meer bloemen in vergelijking met behandeling met vrije aminozuren en in de proef zonder calcium en aminozuten. Bovendien verbeterde calcium aminozuurchelaten effectief het vers- en
drooggewicht van de stengels in vergelijking met de controleplanten. Samengevat, onder alle calciumbronnen kon calcium lysine chelaat het meest effectief het vaasleven van lisianthus verbeteren.

Klik hier voor het volledige rapport op www.hortsci.ashspublications.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.