Verschil zichtbaar tussen rassen in amaryllisproef

In de lopende amaryllisproef bij het Improvement Centre in Bleiswijk is afgelopen week met een zachte combinatie tegen wolluis gespoten, zodat de biologische bestrijders bleven leven. Er is gekozen voor een combinatie van Teppeki en Silwet. Het resultaat is goed en de populatie is flink uitgedund.De komende dagen wordt nogmaals bestreden, maar dan met Actara in combinatie met Silwet tegen wolluis en cicaden. De genoemde middelen zijn contactmiddelen. De manier van spuiten (het raken van het insect) is dus zeer belangrijk.

Op 8 oktober wordt gestart met blad snijden. Als eerst worden de twee plekken met wolluis gesneden en het afval wordt in zakken afgevoerd. Een veilige marge van ongeveer drie meter wordt aangehouden. Na het wisselen van kleding wordt het blad van de rest van de afdeling gesneden. Hygiƫne en werkvolgorde zijn in deze erg belangrijk om de kans op verspreiding van wolluis minimaal te houden.

Het gewas toont dat het op is. Er is geen waarneembaar verschil tussen de verschillende substraten en behandelingen in de mate van afsterving. Tussen de soorten is wel een verschil zichtbaar. Red Lion is verder met afsterven dan de Mont Blanc.

bron: LTO Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven