Waarom Milieukeur Bloembollen duurzamer zijn

In een nieuwe factsheet Milieukeur Bloembollen leest u alles over de duurzaamheidseisen aan Milieukeur Bloembollen (o.a. niet toestaan van neonicotinoïden) en de impact op de leefomgeving.

Het Milieukeur certificaat voor bloembollen voldoet aan ‘Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Groenvoorzieningen’, zoals gepubliceerd door Piannoo. Met Milieukeur krijgen overheden een ruime keus bij het inkopen van duurzame bloembollen.


foto: SMK

Presentatie op 7 oktober

U kunt zich inschrijven voor een lezing op 7 oktober op de beurs Dag van de Openbare Ruimte. Onderwerp is het sectorinitiatief om de bloembollenteelt te verduurzamen door middel van het keurmerk Milieukeur. De organisaties Greenpeace, KAVB (branchevereniging van de bloembollensector) en SMK (Milieukeur) werken hieraan mee:
  • Greenpeace gaat in op de noodzaak tot verduurzaming van de sierteelt
  • KAVB geeft een toelichting op de totstandkoming van het keurmerk en hoe de bloembollensector het oppakt
  • Milieukeur legt uit welke garanties het Milieukeur keurmerk biedt en hoe overheden vanaf 2016 bloembollen duurzaam in kunnen kopen. Daarbij komt ook de maatschappelijke discussie over neonicotinoïden en betrouwbaarheid van het keurmerk aan bod
De presentatie zal plaatsvinden op 7 oktober van 14.00 - 14.45 uur in de Elzenzaal, Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten

Meer informatie over de beurs en aanmelding voor de lezing is te vinden op de beurswebsite.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven