Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ING en GERF

Financiering aardwarmtebron Nature's Heat rond

Het project Nature's Heat is een gezamenlijk initiatief van negen tuinbouwbedrijven in Kwintsheul, met een gezamenlijke oppervlakte van 51 hectare en zeer uiteenlopende teelten. Eind augustus 2015 is de opdracht verstrekt voor de boring.



De boring en de bouw van de warmtecentrale en het distributienet zal als turnkey project worden uitgevoerd door GERF, nu nog genaamd Daldrup boortechniek Nederland BV. De financiering is mede mogelijk gemaakt doordat GERF (Geothermal Energy Realisation and Financing), een werkmaatschappij van Daldrup, deelneemt in de financiering en een aandeel draagt in het risico. De bancaire financiering is bij ING. De planning is dat er eind 2015 gestart wordt met boren, en de gehele afronding van het project wordt geschat rond de zomer van 2016.

De beoogde diepte is 2.500 meter. Het te verwachten vermogen van de bron is circa 16 MWth (P50) bij een te verwachten watertemperatuur van 85 tot 88 graden Celsius. Er wordt een besparing op aardgas verwacht van circa 22 miljoen m3, een uitstoot verlaging van circa 40 miljoen kg CO2 en 72.000 kg NOx per jaar.

De contactpersoon is Paul van Schie van kwekerij L.A. van Schie/ Tomselect, Hooghe Beer 16, 2295 MX in Kwintsheul

Bron: Platform Geothermie
Publicatiedatum: