Raphael Mulinge en Irene Njeru, Mzurrie Flowers

Kenia: Mzurrie Flowers bouwt 10 ha bij in Kenia

Mzurrie Flowers breidt het bedrijf uit met een nieuwe 10 ha grote kwekerij. Deze kwekerij wordt toegevoegd aan de drie bestaande kwekerijen die allen op verschillende hoogten in Kenia liggen. Deze nieuwe kwekerij is met 2160 meter de hoogst gelegen kwekerij. De grote hoogte maakt het bedrijf stelt het bedrijf naar eigen zeggen goed in staat stelt om grootbloemige variëteiten te kweken. Deze nieuwe kwekerij zal naar verwachting niet alleen de productie met 15% verhogen, maar ook uitbreiding in het assortiment mogelijk maken. "We zullen beter kunnen inspringen op de vraag van onze klanten, die vooral zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Nederland, Australië en het Midden-Oosten”, zegt Irene Njeru, verkoop en marketing manager bij Mzurrie Flowers.


De kunststof kas Hanuel wordt geproduceerd door Agrigreen.

Beplanting is al begonnen
Momenteel is de nieuwe kwekerij, dat is gevestigd in Bahati, in aanbouw. Elke kas is 1 ha groot. Acht kassen zijn gereed en 2 ha is reeds beplant. "In februari 2016 hopen we de volledige 10 ha in productie te hebben. En als er een goede vraag naar de producten van deze kwekerij is, hebben we de mogelijkheid om geleidelijk uit te breiden tot 30 ha of meer," aldus Raphael.Amiran Kenia levert de kassen. De trechter voor de waterwinning is volgens Raphael zeer geavanceerd.

Vier bedrijven
Het nieuwe bedrijf zal de vierde kwekerij van Mzurrie zijn en heet ‘Winchester Farm Bahati’. De drie andere bedrijven zijn: ‘Winchester Farm Karen’, ‘Maji Mazuri Flowers’ en ‘Molo River Roses’. De 'Winchester Farm Karen' ligt in Karen op een hoogte van 1830 meter, met 9 ha roos productie en een vermeerderingseenheid van 2400m² en een productie van 3,5 miljoen planten per jaar. De 'Maji Mazuri Flowers' ligt 50 km ten westen van Eldoret op een hoogte van 1950m boven de zeespiegel met 30 ha rozen. De derde kwekerij, de ‘Molo River Roses’ is gelegen in Kenia's Rift Valley, 30 kilometer ten noordwesten van het Nakuru meer op een hoogte van 1750 meter met 17,5 ha rozen en met plannen voor uitbreiding naar 27 Ha. Op deze kwekerij worden moderne teelttechnieken gebruikt, waaronder het managen van de straling met behulp van licht-schermen en vocht door middel van een vernevelingsmachine.


Van links naar rechts: Winchester Farm Ltd, Maji Mazuri Flowers Ltd, Molo River Roses Ltd

Plannen voor de toekomst
Mzurrie Flowers is voortdurend op zoek naar manieren om de teelt te verduurzamen. "In de toekomst zullen we ons verder ontwikkelingen in groene energievoorziening en waterzuiveringstechnieken," verzekert Raphael.

Mzurrie zal aanwezig zijn op de IFTF in standnummer C2.16 , van 4 t/m 6 november in Vijfhuizen.

Voor meer informatie:
Mzurrie Flowers
Irene Njeru
Email: irene@winchester.co.ke
www.mzurrieflowers.co.ke


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven