Nieuw tripsmiddel Azatin toegelaten

Het nieuwe tripsmiddel Azatin heeft een toelating verkregen van het Ctgb. Azatin is toegelaten ter bestrijding van insecten in de bedekte teelt van rozen, bloemisterij-, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

De tripsproblematiek is een groeiende risicofactor voor de sierteelt onder glas. Steeds vaker eist de keten een nultolerantie om de afzet te garanderen. Het krimpend middelenpakket tegen trips draagt daar ook niet aan bij. Telers moeten alle zeilen bijzetten om hun producten plaagvrij te houden. Daarom is de toelating van Azatin goed nieuws.

Azatin is een product van natuurlijke oorsprong en bevat azadirachtine-A als werkzame stof. Het middel kenmerkt zich door uitstekende gewasveiligheid gecombineerd met een goede effectiviteit tegen trips. In de toegelaten gewassen is Azatin veilig inzetbaar. Ook is Azatin goed te combineren met biologisch bestrijders en chemische en biologische middelen. Dit is zeer belangrijk voor geïntegreerde gewasbescherming strategieën. Kortom, Azatin is een goede aanvulling in het krappe tripsmiddelen pakket.

Azatin is een geregistreerd handelsmerk van Certis USA. Certis Europe B.V. biedt systeemoplossingen voor milieubewuste, geïntegreerde gewasbescherming. Certis levert de kennis en producten zoals biologische en chemische middelen, natuurlijke vijanden en vangtechnieken. Certis ondersteunt hiermee telers van specialistische hoogwaardige gewassen bij de ontwikkeling van een gezonde en duurzame teelt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven