Dubbel jubileum bij Takii Seed

Tholen - Een heuglijke gebeurtenis gisteren bij Takii in De Kwakel. Dit jaar vieren Takii & Co. en Takii Europe respectievelijk hun 180 en 25 jarig bestaan en er werd flink uitgepakt. De general manager was met een delegatie uit Japan overgekomen en medewerkers uit alle landen van Europa hadden hun weg naar de vestiging in De Kwakel gevonden. Met lezingen, presentaties en lekker eten werd het geheel luister bijgezet en mocht het bedrijf een grote groep gasten, met name collega veredelaars, verwelkomen.


Mattheo Antonelli

De festiviteiten vielen samen met de open dagen van de vollegrondsveredelaars. Deze open dagen werden weer georganiseerd in combinatie met het Seed meets Technology evenement eerder deze week, waarop deelnemende bedrijven hun nieuwe variƫteiten toonden. Takii is een speler van formaat in zowel de veredeling van groenten- als bloemenzaden. Naast innovaties op groentegebied, die tijdens Seed meets Technology centraal stonden, was er ook aandacht voor de Cannova, een serie canna's die in alle hoeken stond opgesteld, en natuurlijk de Sunrich Orange. Deze zonnebloem is een speciale introductie, gelanceerd bij gelegenheid van het 180/25 jarige bestaan van het bedrijf, en wij hebben hem en masse mogen bewonderen bij de opening van het Van Gogh museum enkele weken geleden. Voor de entree was toen een doolhof met 125.000 Sunrich Orange zonnebloemen opgesteld.


De Sunrich Orange


De Cannova

Mattheo Antonelli is vertegenwoordiger van Takii in Italiƫ. "Japanners zijn voorlopers op het gebied van onderstammen", weet Antonelli, "en Takii was een van de eerste bedrijven die met de productie daarvan groot is geworden. Daarnaast - en dat zit ingebakken in de bedrijfsfilosofie - is smaak leidend. In Europa ligt de focus vaak meer op een hoge productie en een zo hoog mogelijke resistentie. In Japan is taste koning." Bij wijze van voorbeeld laat Antonelli de Momotaro tomaat zien: een roze tomaat met een bijzondere structuur en rijk aan de befaamde 'vijfde smaaksensatie' Umami.


De bijzondere Momotaro 'Umami' tomaat


Meneer Takiii


Antonelli: "Omdat groenten en fruit ontzettend duur zijn in Japan, zie je dergelijke opstellingen steeds meer bij consumenten thuis."


De delegatie uit Japan verwelkomt de gasten


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven