Real IPM UK

"Biologische gewasbescherming moet goedkoper en toegankelijker"

Ziekten en plagen worden resistent voor steeds meer chemische gewasbeschermingsmiddelen. Tegelijkertijd eisen allerlei partijen steeds schonere, chemie-vrije producten. Door een verminderde keuze aan chemicaliƫn ontwikkelt resistentie zich sneller. Telers vallen tussen wal en schip, omdat beschikbare biologische middelen beperkt verkrijgbaar en duur zijn en het is niet in het belang van producerende bedrijven is hier iets aan te doen.Groene revolutie?
Britse telers hebben een bedrijf opgericht dat de spelregels wenst te veranderen: Real IPM UK. Voornaamste activiteit van het bedrijf zal de productie, registratie en distributie van biologische gewasbeschermingsmiddelen zijn. Real IPM Kenya zal deze middelen vervolgens te koop aanbieden aan kwekers overal ter wereld. Bestrijding van ziekten en plagen waarbij de kweker minder afhankelijk is van schadelijke stoffen, zou zodoende binnenkort in veel verschillende gewassen mogelijk moeten zijn.

Van en voor de teler
Het is niet alleen de Real IPM producten die innovatief zijn. De bedrijfsfilosofie en de structuur is ook anders: de gebruikers zijn eigenaar. Beleggers in Real IPM UK moeten telers, fondsen en stichtingen zijn met een milieuvriendelijk stempel.

Voor meer informatie
Real IPM UK Ltd
Antony Pearce, MD
E: ap @ realipm.co.uk
T: +44 1296 612448
F: +44 7801 151476
www.realipm.co.uk

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven