Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Chrysanten prima op water te telen"

Fred van Paassen zoekt in samenwerking met Botman Hydroponics, Dekker Chrysant, Bovebo, KvK, KARO, Dummen Orange, van Iperen, Proeftuin Zwaagdijk en Green Simplicity naar nieuwe manieren van telen. Het afgelopen halfjaar zijn er drie teeltproeven uitgevoerd voor de teelt van chrysanten op water. De chrysanten hangen in een systeem ontwikkeld door Botman hyrdoponics. Het systeem drijft op een bak met water waaruit de wortels voedingstoffen en water kunnen opnemen.



Het doel is om een nieuwe manier van telen te ontwikkelen waarbij men nog meer grip op de groeifactoren van de plant krijgt. Ook wil men het gebruik van water en nutriƫnten en de ziektedruk nog verder reduceren. De afgelopen drie teeltproeven hebben is veel kennis opgedaan en vastgesteld dat het mogelijk is hoge kwaliteit chrysanten te telen op water.



Het komende jaar gaan er nog diverse teelt en beworteling proeven uitgevoerd worden, in samenwerking met de groep. Diverse proeven moeten lijden tot een robuust en werkzaam teeltsysteem, wat de teelt van Chrysanten en wellicht andere snijbloemen nog effectiever en milieuvriendelijker maakt.

Voor meer informatie:
www.vannova.nl
Publicatiedatum: