Plaatnummer komt niet terug op de klok in Rijnsburg

Veel kwekers en klanten hebben de wens dat het niet zichtbaar is op de klok wie wat koopt. Het effect van het weglaten van het plaatnummer uit de klok is getoetst bij chrysanten en rozen met medewerking van de Erasmus Universiteit. De pilots toonden een stabielere prijsvorming aan. Het niet meer tonen van het plaatnummer is vervolgens gefaseerd uit de bloemen- en plantenklokken op de exportlocaties gehaald.

Door aanpassingen in de tribunesoftware vanwege extra wensen van klanten is locatie Rijnsburg donderdag 27 augustus jl. als laatste overgegaan. Het niet meer tonen van het plaatnummer geeft in Rijnsburg voor met name de lijnrijders geen voordeel in samenwerking. De SLB/VGB is hierover met FloraHolland in gesprek gegaan. Hun wederzijdse argumenten en belangen werden gedeeld en herkend. Dit heeft er niet toe geleid dat het plaatnummer terug gaat komen. SLB/VGB begrijpen dit standpunt van de veiling. Zij hebben er echter wel op aangedrongen dat onderzocht wordt of in de toekomst extra toepassingen mogelijk zijn in een KOA of Basis Tribune Werkplek (BTW) omgeving waardoor samenwerken op een andere manier weer mogelijk wordt. FloraHolland heeft dat toegezegd.

SLB/VGB heeft verder nog extra aandacht gevraagd voor het huidige functioneren van met name het eerste toontje. Dit signaal neemt FloraHolland ook serieus maar dit vraagt enig onderzoek door de tribunefabrikant Aucxis. FloraHolland geeft op korte termijn een status update.

bron: VGB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven