Tweede bewaarproef Calla geeft inzicht in bewaarcondities

In 2013 is vanuit Agrivizier gestart met het cluster Calla. Hierin werken Noord-Hollandse ondernemers samen met de WUR en het Clusius College Plantenteelt aan het ideale teeltprotocol. De telers willen meer teelttechnische kennis over het product zodat ze eerder in staat zijn om de gewenste constante kwaliteit te leveren.Tweede proef
In oktober 2014 zijn de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd aan de ondernemersgroep. Daarna hebben de ondernemers de wens geuit om een herhalingsproef uit te voeren en daarom is in 2015 gestart met een tweede proef bewaarcondities Calla, eveneens een samenwerking tussen de telersgroep Kapiteyn, de WUR/PPO en het Clusius College is in volle gang. Vorig jaar bestond de telersgroep nog uit zes bedrijven en deze is dit jaar uitgebreid naar acht. De gezamenlijke doelstelling van de drie partijen is dit jaar nog verder uit te diepen welke bewaarcondities van de Zantedeschiaknollen van invloed zijn op de uiteindelijk bloemproductie.

Klik hier voor meer informatie over de proef (Greenport NoordHollandNoord)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.