9 oktober, Plantion Ede

Symposium: Duitse tuinbouwbusiness in beweging?

Greenport Arnhem-Nijmegen (GAN) bestaat 10 jaar. In die 10 jaar heeft GAN door het organiseren van een groot aantal ondernemersgerichte activiteiten zich ingezet om de tuinbouw-business in Oost-Nederland te versterken. Door haar unieke ligging heeft Greenport Arnhem-Nijmegen een duidelijke focus op de Duitse afzetgebieden. Het is dan ook niet toevallig dat zij de ontwikkelingen op de Duitse tuinbouwmarkt als thema voor haar 10-jarig symposium heeft gekozen.

Een belangrijke bijdrage wordt daarbij geleverd door sprekers van het Verband des Deutschen Blumen Groβ- und Importhandels e.V. Frank Zeiler en Norbert Engler zullen ingaan op de ‘trends, uitdagingen en kansen’ op de Duitse sierteeltmarkt.

Naast de Duitse gasten zal de Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zijn visie geven op de groeikansen voor de glastuinbouw in Gelderland. Directeur Peter Bakker van Plantion zal uitgebreid ingaan op waarom zijn strategisch gelegen veiling/marktplaats een uitstekende springplank is naar de Duitse en Noord-Europese afzetmarkten. Het symposium wordt afgesloten door Professor Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij zal ingaan op ‘Nieuwe Businessmodellen, Samen Werken en Waarde creatie’. Daarbij legt hij de link met de tuinbouwsector. Het symposium wordt afgesloten met een netwerkborrel en -buffet.

Gelieve aan te melden en aan te geven of u van het netwerkbuffet gebruik wilt maken.

Download hier de bijlage


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven