herstructurering op de agenda

Grote samenwerking Rabobank, overheid en glasgroentensector

Tholen - Ruim 70% van het Nederlandse glasgroenteareaal heeft zich afgelopen vrijdag verenigd en een coalitie gesloten met de overheid en de Rabobank. Onder leiding van Cees Veerman gaan ze de situatie in de glasgroentensector verbeteren. "Dit is geen traject van lange halen snel thuis, want we kiezen voor een grondige en doordachte aanpak. De basis is nu gelegd", vindt hij.

Op de agenda staan verbetering van de afzetstructuur, infrastructuur, ruimtelijke herstructurering, agrologistiek en vernieuwing van het GMO-beleid. De gevormde coalitie gaat deze vijf onderwerpen gezamenlijk aanpakken waarbij elke partij haar verantwoordelijkheid neemt. Rabobank is de trekker in de herstructurering. De plannen worden later mogelijk ook breder de tuinbouw in getrokken, vertelt woordvoerder Thijs Jasperse. "De situatie in de glasgroente is het meest urgent. Daar beginnen we mee."

Het nieuwe samenwerkingsverband in de glasgroentensector heeft de naam 'Federatie VruchtgroenteOrganisaties' gekregen. In de federatie verenigen vijf telersverenigignen zich: Best of Four, DOOR, The Greenery, Harvest House en Van Nature.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven