Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teunis Versteeg, Kwekerij De Liesvelden;

"Hypericum is prachtige aanvulling op assortiment"

Tholen - “Het past mooi in ons teeltschema en ik vindt het een prachtige aanvulling op ons assortiment.” Dat zegt Teunis Versteeg van Kwekerij de Liesvelden, alwaar een breed assortiment planten gekweekt wordt en nu – vanaf midden september tot eind oktober – de Hypernicum een centrale plaats inneemt. “Het heeft veel sierwaarde, wordt veel in boeketten gebruikt en bloeit prachtig. Eerst krijg je de typisch gele bloemen en wanneer die open vallen komen er besjes in alle kleuren tevoorschijn. Er zijn wel 10 a 15 kleuren, meest roodtinten. Wij leveren hem in vijf kleuren.”


Op de foto bevindt de hypericum zich in het overgangsstadium van bloemen naar bessen.

Vanaf deze week is de Hypericum P12 Pearl Serie – een serie afkomstig van De Ruiter – leverbaar in vijf kleuren. Liesvelden heeft er een vast groepje klanten in, maar brengt de planten ook voor de klok. “Afgelopen jaren was de afzet stabiel. De markt is erg compact en het aanbod beperkt – misschien zijn er in Nederland 10 aanbieders, meer niet. Die markt beweegt ook weinig en maar blijven groeien, zoals dat in sommige producten gaat, is lastig. Tegelijkertijd heeft het een vast plaatsje in de markt

Compacte markt, compacte plant
Niet alleen de markt is compact, bij Kwekerij De Lievelden zijn ook de plantjes compact. “Wij produceren in potmaat 12, hetgeen erg klein is voor een hypericum. Ook zijn wij in productie aan de late kant. De eerste planten komen normaal gesproken rond half augustus los. Dat zijn keuzes die iedere producent voor zich maakt. Het oppotten gebeurt binnen, vervolgens naar buiten om af te harden. De plant is niet bijzonder gevoelig voor ziekten en schimmels; de uitdaging zit hem vooral in een compacte bloei en het krijgen van veel kleur.”

Assortiment
Naast hypericum heeft de kweker een breed assortiment vaste planten, hydangea, zantedeschia’s en helleborus.


Voor meer informatie:
Kwekerij De Liesvelden
Teunis Versteeg
Karel van Gelreweg 2a
5307 VC Poederoijen
T: 06-53 46 98 80
E: teunis@deliesvelden.nl
www.deliesvelden.nl