Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamp herkent kritiek topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen niet

Minister Kamp herkent zich niet in de kritiek op het topsectorenbeleid. "De overheid neemt volwaardig deel aan zowel de topsector Agri&Food als de topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen."

In een publicatie van het Wageningse blad Resource van begin juli is forse kritiek geleverd over de complexiteit van de financiering volgens het nieuwe topsectorensysteem. Ook is het systeem volgens het artikel niet transparant en zelfs niet eerlijk Als laatste zou de overheid zich te veel terugtrekken uit het onderzoek voor de sector.

Niets van waar, schrijft Kamp in antwoord op Kamervragen van de SP naar aanleiding van het artikel. "Ik herken mij niet in het geschetste beeld." De onderzoeksmiddelen worden volgens hem wel op een transparante manier verdeeld. "Er wordt een oproep gedaan waarbij iedereen kans heeft. Naast de maatschappelijke, economische en wetenschappelijke impact zijn ook de mate van vernieuwing en de kwaliteit van plan en uitvoerders belangrijke criteria bij de beoordeling van de voorstellen."

Dat de overheid zich nauwelijks nog inhoudelijk bemoeit met de keuzes, is ook niet waar. "De overheid neemt dan ook volwaardig deel aan zowel de topsector Agri&Food als de topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen."
Publicatiedatum: