Creëer unieke content en vermijd affiliate programs

Tips van google voor bloemisten met webshop

Voor een website eigenaar is het belangrijk te weten waar Google naar kijkt bij het indexeren van een website. Hoe kom je namelijk hoog in de zoekresultaten?

Een tijdje geleden werd op de webmaster blog van Google een artikel gepubliceerd over 'Affiliate programs and added value'. In het artikel worden richtlijnen besproken die vooral interessant zijn voor bloemisten die een webshop op hun website hebben van een andere aanbieder zoals een verzendorganisatie als bijvoorbeeld Fleurop of Topbloemen.

In het artikel staat o.a. het volgende te lezen (vertaling: Arnold Wittekamp):
  • "Webmaster niveau: Al onze kwaliteitsrichtlijnen waarschuwen tegen het runnen van een site met dunne of geschraapte inhoud zonder substantiële toegevoegde waarde toe te voegen aan de gebruiker. Onlangs hebben we dit gedrag gezien op vele video sites, met name in de volwassenen-industrie, maar ook elders. Deze sites geven inhoud die door een affiliate programma -dezelfde inhoud die beschikbaar is over honderden of zelfs duizenden andere sites is."

Toegelicht

Kwaliteitsrichtlijnen van Google zijn regels die Google stelt en bepaalde acties of straffen tegen een bepaalde website rechtvaardigen. Zij vormen een goede indicatie waar Google naar kijkt bij het indexeren (=tonen in de zoekresultaten) van een website.

Scraped Content is elke tekst of afbeeldingen die in origine gepubliceerd is op een andere website. Dunne inhoud verwijst naar minimale tekst die weinig of geen waarde heeft voor de lezer. M.a.w.: content moet origineel zijn en 'body' hebben.

Affiliate Program duidt op websitecontent die door derden op uw website geplaatst is en waarmee de partij in kwestie commissie kan genereren. Dit wordt gezien als het gedeeltelijk outsourcen van uw verkopen om uw eigen aanbod aan te vullen of zelfs te vervangen.

Géén duplicated content

Google is erg duidelijk: “We willen niet te veel websites laten zien met dezelfde inhoud, producten en afbeeldingen”. Google ziet affiliate websites als een belangrijke oorzaak voor dit ‘probleem’. Het hebben van een web shop van een andere aanbieder (-die ook vele anderen hebben) is voor de vindbaarheid van uw bedrijf op het net dus zeer gevaarlijk.

De les moge duidelijk zijn: wil een website/webshop vindbaar zijn, dan is het zaak te zorgen voor unieke content.

Bron: Arnold Wittkamp
Social Media & E-mail Marketing in de Sierteelt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven