16 september

Schuimen en bolcoaten thema’s bij open middag bolontsmetting

De bolontsmetting van de tulpen staat komende periode voor bollentelers weer voor de deur. Tijdens de open middag bolontsmetting op 16 september bij Proeftuin Zwaagdijk kunnen zij zich uitstekend voorbereiden. Daarbij worden de perspectieven van schuimen en bolcoaten uitgebreid toegelicht. Alle aspecten komen aan de orde: effectiviteit, veiligheid, voorkomen erfafspoeling en techniek. De open dag is van 13:00 uur tot 17:00 uur en kan meetellen voor spuitlicentieverlenging, onderdeel techniek en veiligheid.Schuimen en coaten
Incotec laat in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk de resultaten zien van proeven uitgevoerd met bolcoating. In de lezingen en proeven komt het thema ‘schuimen’ terug. Ook geeft Machinefabriek Akerboom een schuimdemonstratie.

Bolontsmettingsproeven

Vooraanstaande fabrikanten als Bayer CropScience, BASF, Certis Europe, ADAMA en toeleverancier Agrifirm Plant hebben in het seizoen 2014/2015 dompelproeven uitgevoerd bij Proeftuin Zwaagdijk. Tijdens de open middag worden de resultaten toegelicht door onderzoekers en teeltspecialisten.

Techniek
Daarnaast zijn o.a. Potveer, Agrozone en Machinefabriek Akerboom aanwezig om u bij te praten over de nieuwste ontwikkeling in de techniek van bolbehandeling- en verwerking. Syngenta Crop Protection laat de Heliosec zien, een duurzame oplossing voor afvoer van restvloeistof.

Lezingen en spuitlicentieverlenging
Om 13.15 uur starten twee lezingen welke om 14.30 uur worden herhaald. De eerste lezing is van Agrifirm Plant over de perspectieven van het schuimen van bollen in plaats van dompelen. De tweede lezing is van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over het onderzoek wat zij samen met telers hebben gedaan naar het voorkomen van erfafspoeling. Om de licentie te verlengen dienen bezoekers minimaal 3 uur te blijven en beide lezingen bij te wonen. Vergeet niet de spuitlicentiepas mee te nemen. De kosten voor spuitlicentieverlenging zijn € 40,- en worden achteraf verrekend.

bron: Proeftuin Zwaagdijk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.