Uitbreiding in phalaenopsis, dipladenia teelt beëindigd

Eerste paal geslagen bij Kwekerij Piet Vijverberg

Deze week is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw bij Kwekerij Piet Vijverberg aan de Alkemadelaan in Monster. De nieuwbouw, 9400 m², komt in de plaats van de oude Dipladenia kas, die afgelopen augustus al werd afgebroken en zal tevens een stuk nieuw aangekochte grond innemen. Kwekerij Piet Vijverberg stopt hiermee met de productie van Dipladenia en zal de nieuwe kas gaan gebruiken voor een uitbreiding op de Phalaenopsis productie. De kas wordt gebouwd door de VB groep.


Piet (links) en Sander Vijverberg

Uitbreiding op Phalaenopsis
De nieuwbouw wordt geheel ingericht met moderne technieken voor het optimaal telen van Phalaenopsis. Kwekerij Piet Vijverberg gaat zich hierbij meer richten op het telen op ras. Hiermee komt dan een assortiment op ras beschikbaar, die de klant kan bestellen. De kas zal in januari 2016 in gebruik genomen gaan worden en halverwege 2016 zullen er extra planten voor de markt beschikbaar komen.21 jaar Dipladenia
Als één van de pioniers in Nederland, is Kwekerij Piet Vijverberg 21 jaar geleden gestart met de productie van Dipladenia. Het product werd door de jaren heen steeds weer verbeterd. Niet alleen de opkweek werd verzorgd, ook de vermeerdering werd in eigen beheer gedaan. Het is daarom niet geheel zonder berouw dat Kwekerij Piet Vijverberg stopt met deze mooie teelt. Gelukkig staat het bedrijf een mooie nieuwe ontwikkeling te wachten, namelijk nieuwbouw met daarbij een uitbreiding in de Phalaenopsisproductie. De Dipladeniateelt, alsmede de kennis en ervaring, zal middels intensief contact worden overgedragen aan Potplantenkwekerij Sjaloom.

Voor meer informatie:
Kwekerij Piet Vijverberg

Alkemadelaan 3
2681 LX Monster
T: +31 (0)174 63 19 40
E: info@pietvijverberg.nl
www.by5.nl
www.pietvijverberg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.