Efficiënt en duurzaam planten vervoeren

Het project GreenCHAINge doet kwaliteitsonderzoek met Wageningen UR en zoekt logistieke alternatieven voor bloemen- en plantenvervoer over de weg (export) en door de lucht (import). Het railtraject kan een alternatief zijn voor export afstanden groter dan 800 km. Met het oog op de toekomst is het van belang dat de transportkosten niet omhoog gaan en de CO2-uitstoot wordt verlaagd. Daarom wordt, gezamenlijk met leden en transporteurs, gewerkt aan alternatieven om de duurzaamheid van het internationale sierteelt transport te verhogen. Het project is innovatief en pilot transporten zijn nu nog voor een beperkt aantal leden toepasbaar. Daar is de VGB zich van bewust. De pilot transporten en het onderzoek worden daarom uitgevoerd met externe financiering (oud PT budget en Min. EZ). Daarnaast betalen deelnemende bedrijven zelf de normale logistieke kosten aan hun transporteur.

Het project heeft de aandacht getrokken van Doe Maar Duurzaam. Een programma, dat uitgezonden wordt bij RTL7, over duurzame ontwikkelingen en innovaties. In de aflevering over Transport en Logistiek komen VGB, Hamiplant en Jan de Rijk Logistics aan het woord. Zij vertellen ons meer over de ontwikkelingen in hun branche.

Geïnteresseerd? Kijk dan aanstaande zondag 13 september van 13.30 tot 14.00 uur naar Doe Maar Duurzaam op RTL7.

bron: VGB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.