Tuinbouw jongeren bezoeken Globe Plant

Zaterdag 5 september waren de Westlandse jonge tuinders op excursie bij het familiebedrijf Globe Plant voor een rondgang. Bij binnenkomst moest iedereen zich eerst hijsen in bedrijfskleding, zodat men direct zag wat er in de basis zoal moet gebeuren om aan het strenge hygiëne protocol van GSPP te kunnen voldoen.Gestart met een korte introductie door Johan Grootscholten wat Globe plant doet: productie van 4,3 miljoen warme (geënte) groentenplanten, 1,8 miljoen potplanten/ kruiden en diverse opkweek van stek- en halfwas planten.Vervolgens werd de club in 3 groepen verdeeld om een ronde te lopen en uitleg te krijgen van mechanisatie, processen en eigen concepten. Zo kwamen ze langs de zaai- en selectie machine, de oppotband met uitzet/ oppakwagens via teelt van potgerbera Durora, de Kitchenchef kruiden lijn, bij de (afleverbare) geënte tomatenplanten bestemd om onder de belichting verder te telen.

Steeds kwam het hygiëne stukje terug dat jaarrond als rode draad door het GSPP-gecertificeerde Globe Plant heen loopt. Als je tegen Cmm een goed werkend protocol hebt, dan zijn zeer veel andere problemen ook beheersbaar te houden!Er volgde leuke vragen en dito discussie en achteraf was de geplande tijd veel tekort. Iedereen was heel content over het geboden programma en gepakt met de bekende "basil tree" had men ook nog een heerlijk aandenken mee.

Het vervolg bezoek bij tomatenkwekerij v.d. Voort Brielle en de boorlocatie voor het geothermie project aardwarmte Vierpolders stonden hen daarna nog te wachten. Globe Plant gaat ook deelnemen in dit aardwarmte project en is dan de eerste duurzame, "groene" plantenkweker.

 
Voor meer informatie:
GlobePlant
Veckdijk 62b
3237 LV VIERPOLDERS
Tel (0181) 40 90 90
info@globeplant.nl
www.globeplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven