Flowers Expo Moskou van start gegaan

De Flowers Expo is gisteren met een officiële opening van start gegaan in de Crocus Expo in Moskou, Rusland. Op het Holland Paviljoen vertegenwoordigen zo'n 50 kwekers, veredelaars, exporteurs en toeleveranciers van de professionele sierteelt ons land.Onderwerp van gesprek bij zowel standhouders als bezoekers is de onstabiele, zwaar in waarde afgenomen roebel. Ten opzichte van enkele maanden geleden is die ten opzichte van de euro gehalveerd, wat betekent dat prijzen voor Russische importeurs zijn verdubbeld. "Het is een riskante handel", vertelt een kweker. "Er wordt ingekocht in euro's, maar verkocht in roebels. Dat maakt alles erg onzeker."

Toch blijft Rusland een interessante markt om de simpele reden dat de Russen gek zijn van bloemen. Dat blijkt wel uit de omvang van de beurs en de vele bezoekers die erop af komen. Er wordt flink uitgepakt door kwekers van over de hele wereld. Zo is er bijvoorbeeld een brede delegatie met een bonte variëteit rozen afgereisd uit Ecuador.

Fotoreportage
Onze verslaggever is op de beurs aanwezig en zal voor ons een uitbreid fotoverslag maken. Hieronder alvast een paar foto's.


Guido zwart en Lukasz Zielinsky van Esmeralda Farms


Wilco Verkuil van Dümmen Orange


Arjen Vlasman van De Ruiter


Marco Hendriks van Optiflor


Ad van Marrewijk van BM rosesA

De gehele exposantenlijst is hier te bekijken

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven