Josef Heuger, Heuger-Gartenbaubetriebe:

"Nieuwe helleborus variëteiten winnen steeds meer terrein"

Met de helleborus, ook wel bekend als de Christmas Rose, gaat het goed. In de markt vinden allerlei ontwikkelingen plaats en terwijl de meer traditionele variëteiten nog altijd veel gevraagd worden, komen ook nieuwkomers steeds meer in de aandacht. Dat zegt Josef Heuger, eigenaar van het Duitse Heuger-Gartenbaubetriebe.


Links: Josef Heuger, gefotografeerd op de IPM Essen. Boven rechts: HGC Wintergold. Onder rechts: HGC Jacob Classic.

Top sellers
Heuger is een veredelaar en kweker van helleborus en hortensia's. Het assortiment helleborussen bestaat momenteel uit 55 variëteiten. Opvallend daarin is dat de traditionele soorten erg stabiel zijn. "Neem bijvoorbeeld de HGC Wintergold en de HGC Jacob Classic. Dat zijn variëteiten die wij al jaren voeren en die tevens - ook vandaag nog - tot de meest verkochte rassen behoren."


Links: HGC Jasper en rechts de HGC Jesko. "Deze variëteiten bloeien vroeg en zijn erg bloemrijk. De Jesper is volumineus, de Jesko is meer compact."

Nieuwe variëteiten
Daar staat tegenover dat nieuwe soorten juist beginnen aan te trekken. Neem de Jasper en de Jesko. "Het lijkt wel alsof men nu pas, langzaam maar zeker, begint te ontdekken dat er meer is dan het oude vertrouwde plantje." Volgens Heuger zit hem dat vooral in het feit dat nieuwe variëteiten betere karakteristieken hebben. "De nieuwe variëteiten zijn over het algemeen makkelijker in onderhoud, robuust en gaan lang mee. Momenteel zijn de meest verkochte soorten in dit segment de Marlon en de Snow Dance", aldus Heuger.


HGC Marlon en de HGC Snow Dance.

Markt
In Europa loopt de plant goed, maar goede dan wel slechte verkoopcijfers hangen in deze markt altijd sterk samen met het weer. Het is immers in de eerste plaats een buitenplant. "In Midden-Europa, dat een grote markt voor ons is, waren de winters de afgelopen drie jaar erg mild, hetgeen ons mooi in de kaart speelde."

Voor meer informatie:
Heuger-Gartenbaubetriebe
Email: info@heuger.com
www.heuger.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.