minister, regionaal bestuur en derden ondertekenen plan van aanpak

Afspraken over bescherming zoetwater gemaakt

Afgelopen maandag ondertekenden minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), regionale bestuurders en andere partijen concrete afspraken om samen de beschikbaarheid van zoet water voor de lange termijn veilig te stellen. Na het vorig jaar gepresenteerde Deltaprogramma kunnen de regio’s nu daadwerkelijk aan de slag met de verschillende zoetwatermaatregelen. Zo krijgt het IJsselmeer een buffer van 20 centimeter in het waterpeil, waaruit omliggende regio’s kunnen putten voor zoet water. Voor de verschillende maatregelen komt € 150 miljoen beschikbaar uit het Deltafonds.



Levensbelang

“Zoet water is van levensbelang voor de economie en leefbaarheid van ons land. 17 procent van ons bruto nationaal product wordt verdiend met zoet water. Water is van ons allemaal en ik ben blij met de voortvarende wijze waarop bestuurders, bedrijfsleven en andere partijen in de regio’s met ons samenwerken. Ik bespeur bij iedereen veel energie om de plannen uit te voeren”, aldus minister Schultz.

Klik hier voor het gehele bericht op rijksoverheid.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.