Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: De gevolgen van hagelschade en regen

De hagelstorm van 30 augustus richtte veel schade aan. Een van de getroffen bedrijven is chrysantenkwekerij River Flowers van Peter van de Werken. Alles stond onder water. Vijf dagen later besloot hij tijdens en na een regenbui de kas in te gaan. "Helm op, beschermende kleding aan (behalve schoenen, die had ik niet zo snel) en gewapend met de iPhone wat opnamen gemaakt om eens goed de schade in beeld te brengen."

De kas is kapot, de grond wordt een bende en het gewas is zeker een probleem, maar ook om de elektra en de lampen maakt Van de Werken zich zorgen. De hijsverwarming begeeft zich door het natte gewas en een knipper, die nog in de kas stond, is ook gesneuveld.



"Gelukkig is het alleen maar materiƫle schade. Tot nu toe geen mensen gewond", besluit Van de Werken zijn video. "We gaan de situatie verder veilig stellen. Hoe het dan allemaal verder moet, weet ik nog niet. We hebben vertrouwen."
Publicatiedatum: