Omzet FloraHolland in augustus 2015 met 6,8% gedaald

Het wisselende, grillige weer was in augustus 2015 niet gunstig voor de afzet voor bloemen en planten. De totaalomzet via FloraHolland bedroeg 279,8 miljoen euro een daling met 6,8% ten opzichte van vorig jaar bij een 4,3% hogere aanvoer. De omzetstijging in 2015 tot nu toe is daarmee verdwenen.

De gemiddelde prijs van snijbloemen daalde met 4 tot 19 cent bij 4,9% groter volume. Het warme weer zorgde voor een groter aanbod vanuit Nederland. Door de mindere prijsvorming en teeltomstandigheden werden er relatief minder bloemen vanuit Afrika aangevoerd. Alles bij elkaar leidde dit tot 12,2% minder omzet op 147,7 miljoen euro.

De afzet van kamerplanten vertoonde niet veel verschil met 2014, namelijk 1,1% minder volume en 0,3% minder omzet op 147,7 miljoen euro. De gehele productgroep tuinplanten scoorde een iets lager rendement: 1,7% meer omzet bij een 3,1% hoger volume. De omzet voor deze productgroep lag op 17,9 miljoen euro.

bron: Nieuwe Oogst/AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.