Dien teruggaafverzoeken buitenlandse btw in voor eind september

Heeft u btw betaald in een ander EU-land met betrekking tot de zakelijke aankoop van goederen, diensten of een invoer uit een niet-EU-land en u doet daar geen btw-aangifte? U kunt deze btw dan terugvragen uit dat EU-land via de Nederlandse Belastingdienst. Voor btw gefactureerd in 2014 kan dit nog tot uiterlijk 30 september 2015. Let op: te laat is te laat, de Belastingdiensten behandelen geen te laat ingediende verzoeken.

Hoe vraagt u btw terug?
U kunt btw terugvragen via de EU btw teruggaafportal van de Belastingdienst. De Belastingdienst stuurt uw verzoek door naar de belastingdienst in het EU-land waar u btw terugvraagt. Elk land heeft zijn eigen regels met betrekking tot het recht op teruggaaf. Laat u daarom vooraf goed informeren om vertraging van de teruggaaf of afwijzing te voorkomen.

Voor de teruggaafportal heeft u tevens inloggegevens nodig. Let op, deze zijn niet gelijk aan de inloggegevens van uw online ondernemersomgeving op de website van de Belastingdienst. Heeft u deze nog niet, vraag die dan zo spoedig mogelijk aan omdat het enkele weken duurt voordat de Belastingdienst die verstrekt.

Grant Thornton heeft jarenlange ervaring met het indienen van teruggaafverzoeken. U kunt Grant Thornton dan ook machtigen om de teruggaaf namens u te doen.

Voor meer informatie:
Grant Thornton
2400 CG Alphen aan den Rijn
T: +31 (0)88 676 9000
E: info@gt.nl
www.grantthornton.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven