Peter Kuijt, Tuning;

Ondanks problemen prijzen chrysanten stevig op niveau

Tholen - Er is de laatste tijd een hoop te doen over de chrysanten. Er zijn de bekende problemen met de export naar Rusland en de sector is druk in overleg over het te voeren beleid. Daarnaast zijn er vorig weekend enkele kwekers het dupe geworden van het noodweer dat over ons land trok. Resulteren deze ontwikkelingen nu in hogere of juist lagere prijzen?Volgens Peter Kuijt, chrysanten inkoper bij Tuning, zijn de prijzen momenteel hoog. “Waar dat precies aan ligt, is lastig te zeggen”, meent Kuijt. “Sowieso zijn prijzen over de hele linie weer wat strakker, wat allicht met het seizoen te maken heeft. De vakanties zijn voorbij, langzaam wordt het herfst en overal heeft men weer tijd en zin in een bloemetje.”

Blanco hoesjes
Tuning brengt diens chrysanten voor een groot deel naar Rusland. Het land doet momenteel erg moeilijk over vermeende insecten in de bloemen, waarbij met name de Californische trips een bedreiging voor de binnenlandse land- en tuinbouw zou zijn. Volgens Kuijt gaan de vrachten echter soepeltjes de grens over, mits de bloemen in een blanco hoes verpakt zijn. “Je moet niet kunnen zien dat bloemen uit Nederland komen. Kwekers leveren dan ook alle bloemen in transparante folie. Ze moeten wel, want anders schieten ze zichzelf in eigen voet.”

Voorspellingen
Gezien alle ontwikkelingen is het lastig voorspellingen te doen aangaande prijzen. “Sinds afgelopen donderdag is het allemaal behoorlijk duur geworden. Maar of dat doorzet, zou ik niet durven zeggen.”

Voor meer informatie:
Tuning
Peter Kuijt
Cotoneaster 41
1424 LB De Kwakel
Peter Kuijt
T: 31 (0) 657 997 196
E: peter@tuning.nl
www.tuning.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.