Uitbreiding biocide toelating Intra Hydrocare

Intra Hydrocare is een desinfectiemiddel met een zeer uitgebreide biocide toelating. Naast het gebruik in de tuinbouwsector mag het middel bijvoorbeeld ook gebruikt worden in de gezondheidszorg, de veterinaire sector, de voedingsindustrie en in drinkwater.

Binnen de PT2 toelating, waaronder de tuinbouwsector valt, is voor Intra Hydrocare een uitbreiding op het bestaande gebruiksvoorschrift toegekend. Naast de toepassing in irrigatiesystemen en lege kassen, warenhuizen en bewaarplaatsen, is de uitbreiding ook van toepassing op apparatuur gebruikt bij het verwerken en transporteren van bloembollen en aardappelen.

Intra Hydrocare kan ook toegepast worden voor de ontsmetting van betonvloeren, teelttafels, bevloeiingsmatten, plantcontainers, stekbakjes, plantkwekerskisten, antiworteldoek en handgereedschap. Deze zeer brede ontsmettende werking maakt het mogelijk om Intra Hydrocare te gebruiken voor verschillende ontsmettingsdoeleinden.

De werkzame stof van Intra Hydrocare is 50% waterstofperoxide. Door slim gebruik te maken van specifieke stabilisatoren is Intra Hydrocare vele malen sterker dan normale waterstofperoxide.

Het afdoden van ziekteverwekkers gebeurt daarom in de praktijk volledig en veel sneller en is met lage doseringen te realiseren. De werkzame stof waterstofperoxide valt na behandeling uiteen in water en zuurstof. Dit laat geen schadelijke residuen achter en hierdoor is Intra Hydrocare niet belastend voor het milieu.

Controle van de ontsmettingswerkzaamheden.
Het effect van desinfectie is niet eenvoudig te controleren omdat ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels en virussen meestal niet met het blote oog waarneembaar zijn. Daarom gebruikt Intracare meetapparatuur om het resultaat van ontsmetting te controleren. Dit is mogelijk op locatie en binnen een tijdsbestek van enkele minuten. Door te meten is goede hygiëne daarom geen kwestie meer van gevoel maar een kwestie van weten.

Voor meer informatie:
Intracare
Tel. 0413-354105
Email: hvogels@intracare.nl
Houweling Horticulture
Tel. 010-4401166
Email: ronald.devreede@houweling.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven