Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thijs Meijers 50 jaar bij Boomkwekerij Darthuizer

Leersum heeft er een nieuwe straatnaam bij: de Thijs Meijersweg. Na 50 jaar trouwe dienst bij Boomkwekerij Darthuizer in Leersum is de gouden jubilaris vrijdag verrast met een eigen straat. Directeur Guido Ilsink overhandigt het straatnaambord dat direct langs de weg bij het bedrijf werd gemonteerd. Een 50-jarig bedrijfsjubileum is in Nederland zeer uitzonderlijk. In 1965 trad Thijs in dienst bij Darthuizer als leerling boomkweker maar het grootste deel van zijn dienstverband is de jubilaris chauffeur geweest.



Drie generaties

Op 9 augustus 1965 treedt de 15-jarige Thijs in dienst bij de Darthuizer Boomkwekerij en Zaadhandel als leerling boomkweker. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies binnen het bedrijf bekleed. Het grootste deel van zijn dienstverband is Thijs vrachtwagenchauffeur geweest. Thijs: “In onze tijd hadden we nog geen elektrische pompwagens en hefttrucks. Laden ging nog gewoon met de hand. Soms waren we wel vier uur bezig om een trailer uit te laden. Het leuke is ook dat ik drie generaties Ilsink als directeur heb meegemaakt. In 1965 ben ik aangenomen door Louis Ilsink, de grondlegger van het bedrijf. Daarna werd het stokje overgenomen door de huidige directeur Guido Ilsink en diens zoon Alexander is nu verkoopdirecteur Europa van Mobilane, een dochteronderneming van Darthuizer.”



Altijd aan het werk
Twee jaar geleden komt er bijna een vroegtijdig einde aan het werken bij Darthuizer als hij getroffen wordt door een ernstige darminfectie. Gelukkig is hij er weer bovenop gekomen en is zo snel mogelijk weer aan het werk gegaan. Stilzitten is namelijk niet aan Thijs besteed. Hij wil altijd iets om handen hebben. De afgelopen tijd doet Thijs het iets rustiger aan en heeft hij de vrachtwagen ingeruild voor de kruiwagen en is hij inzetbaar voor allerhande werkzaamheden binnen het bedrijf. Aan het eind van dit jaar gaat Thijs met pensioen.



Voor meer informatie:
Darthuizer
Broekweg 3
3956 NE Leersum
T: 0343 - 47 37 77
F: 0343 - 47 38 88
E: info@darthuizer.nl
www.darthuizer.nl
Publicatiedatum: