Dekker Chrysanten

Madiba chrysant viert 10e verjaardag

Dit najaar is het precies tien jaar geleden dat Dekker Chrysanten voor een primeur binnen de santini-veredeling zorgde. Met de introductie van de witte Madiba tekende de West-Friese onderneming destijds voor een vernieuwende chrysant, die tot op de dag van vandaag een eigen subsegment vormt. Werden er in 2005 nog 50.000 stelen per week geoogst, inmiddels is dit opgelopen tot 500.000 stelen Madiba per week. Gezien de aanhoudende populariteit van de chrysant verwacht de onderneming dat dit in het voorjaar van 2016 oploopt tot 700.000 stelen per week


John v/d Westeringh, Kees de Jongh en Laurens v/d Lans

Niet alleen zijn de aantallen put-on-market fors gegroeid, ook het beschikbare Madiba-assortiment is sterk uitgebreid. Na tien jaar doorontwikkelen en selecteren is inmiddels een volledig kleurenspectrum beschikbaar: wit, groen, crème, geel, oranje, roze, paars en rood. In lijn met de merknaam (de Madiba is vernoemd naar Nelson Mandela, wiens bijnaam Madiba was) hebben al deze rassen Afrikaanse namen zoals Lindi White, Ringa Yellow, Meshi Green enzovoorts.

In het kader van het tienjarig jubileum organiseert Dekker Chrysanten ‘Meet Madiba’ op de beurs Flowers Expo 2015 (8 – 10 september 2015 Moskou) en op de FloraHolland Trade Fair (4 – 6 november 2015 Aalsmeer). Geïnteresseerden kunnen de rassen ook bekijken op de Madiba-Relatiedag op 25 november aanstaande.

Informatie voor de handel:
Madiba wordt geleverd in zowel monobundels als kleurenmixen (3 kleuren in een emmer en 5 kleuren per bundel). Recent zijn hier ook gemengde consumenten-boeketjes aan toegevoegd, voorzien van een kleurige Madiba-hoes.

Voor meer informatie:
Madiba
www.madiba.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven