lage prijzen maar goed sfeer

Ethiopische kwekers tonen product op FloraHolland

Tholen - "Het is een goed begin van een traditie", zei Martijn Bouwman van BSI gisteren tijdens de door hen georganiseerdere bijeenkomst tussen haar Ethiopische kwekers en de kopers van FloraHolland. Deze bijeenkomst vond plaats op de locatie van de BSI in de bloemenveiling Aalsmeer.

Ondanks de zeer lage roosprijzen hing er toch een goede sfeer tijdens de bijeenkomst. "De kwekers houden hoop. Op het moment krijgen ze namelijk maar rond de 15 cent per steel. Vorig jaar was dit rond de 25 cent. Daarbovenop hebben ze ook nog eens te maken met een ongunstige koerswisseling waardoor ze nog eens 15% minder opbrengst hebben. Niemand weet wat de reden is", zegt Rinus Bouwman, de vader van Martijn en de bedenker en motor achter dit alles.

Klik hier voor de fotoreportage
De bedoeling van die bijeenkomst was een nadere kennismaking tussen de kwekers en de kopers. Het areaal rozen in Ethiopië groeit en de kwaliteit van de rozen wordt beter. De meerderheid van hun bloemen komen op de Nederlandse veiling terecht en het is daarom van groot belang dat de kwekers weten waar de kopers naar op zoek zijn. Tijdens deze groots opgezette bijeenkomst werd hen deze mogelijkheid geboden. 12 van BSI's Ethiopische kwekers lieten hun assortiment zien. Daarnaast lieten ook 8 veredelaars nieuwe en bestaande rassen zien, zodat de aanwezige handelaren die konden beoordelen. Tegelijkertijd konden de Ethiopische kwekers hier hun voordeel mee doen.

De bijeenkomst is een onderdeel van een driedaags evenement waarbij BSI haar Ethiopische kwekers heeft uitgenodigd om naar Nederland te komen en kennis te laten maken met verkoop kanalen; zowel via de klok als direct. Vandaag, 4 september, gaan ze kopers en de kwekerij van Van Den Berg Roses bezoeken, die naast een kwekerij in Nederland, er ook een hebben in China en Kenia.

Klik hier voor de fotoreportage

Rinus Bouwman
Bouwman Snijder Importservice
Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer
M +31(0)6 51 205 619
T +31(0)297 230 555
F +31(0)297 230 568
E: rinus.bouwman@bsibv.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven