Wageningen UR verzorgt eerste tuinbouwtraining in Rwanda

Wageningen UR Glastuinbouw neemt samen met een aantal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen deel aan het SMASH (Smart Adaptive Sustainable Horticulture) programma. Het is gericht op Afrika en realiseert demonstraties en trainingen voor kasteeltsystemen op verschillende technologieniveaus in Rwanda en Zuid-Afrika.Rwanda heeft een geschikt klimaat voor kasteelt en kent een sterk groeiende belangstelling voor bedekte teelt. Bij het bedrijf RwandaBest Company heeft Wageningen UR Glastuinbouw samen met de firma's RijkZwaan en Koppert een training verzorgd. Als voorbereiding op de eerste teelt die binnenkort in de nieuwe kas van Bosman Van Zaal met apparatuur van Hoogendoorn zal worden gestart.
Kasteelt kan sterk worden verbeterd

De bedekte teelt in Rwanda bevindt zich momenteel nog op een laag niveau qua technologie, teelttechniek, productie en productkwaliteit. Zaken als gewasverzorging, water- en nutriƫntengift, gewasbescherming en afzet kunnen sterk worden verbeterd.

Zo is er vraag naar goede tomaten, bijvoorbeeld in supermarkten en hotels. Maar deze afnemers verwachten wel een stabiele levering en kwaliteit.

Deze training werd bijgewoond door management en werknemers van RwandaBest. In de toekomst zullen er ook open dagen en additionele trainingen worden gegeven om de Nederlandse kastechnologie breder onder de aandacht te brengen.

bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven