‘Van kas naar keten’

Integratie bedrijfsmanagement en operationele teeltprocessen tuinbouwsector loopt achter

In vergelijking met andere productie-industrie├źn loopt de tuinbouwsector achter op het gebied van gestandaardiseerde koppelingen tussen bedrijfsmanagement en operationele teeltprocessen. Volgens sectorexperts, telers en technologieleveranciers is dit te verklaren vanuit de economische situatie en de relatief geringe bedrijfsgrootte van veel kwekers. Dit blijkt uit onderzoek van LEI Wageningen UR in samenwerking met Tuinbouw Digitaal.Ook de voordelen ten opzichte van de nadelen en de kosten zijn niet altijd duidelijk. De implementatie van integratieoplossingen wordt als complex ervaren en door de toenemende internationalisering van de afzetmarkt van leveranciers wordt harmoniseren en standaardiseren lastiger.

Om de koppelingen toch mogelijk te maken, is het belangrijk niet de focus te leggen op standaardisatie op zich, maar op het belang van integratie voor een moderne bedrijfsvoering. Laat de voordelen zien door middel van concrete cases en voorbeelden en stimuleer de samenwerking binnen de keten en de schakels onderling. Ook verlaagt de drempel als er praktische hulpmiddelen en toepasbare kennis beschikbaar wordt gesteld.

Zie voor meer informatie het rapport Van kas naar keten op de site van Wageningen UR.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven