Bloemsite Bloomon incasseert 3,5 miljoen euro aan investeringen

Binnen acht maanden na de lancering in Nederland en Duitsland heeft Bloomon de serie A ronde afgesloten met 3,5 miljoen euro aan groeifinanciering. Niet eerder ontving een Nederlandse startup binnen zo'n kort tijdsbestek een dergelijk bedrag. De geldinjectie wordt gebruikt voor de verdere groei van de onderneming, inclusief internationale expansie. Bloomon wil haar Nederlandse kwaliteitsbloemen, die wereldwijd bekend staan als beste ter wereld, bij consumenten in heel Europa bezorgen.

De serie A investering wordt geleid door het Nederlandse INKEF Capital. Daarnaast is de internationale investeerder Partech Ventures, een van de grootste Venture Capital fondsen van Europa met kantoren in Silicon Valley, Parijs en Berlijn, betrokken. Tot slot participeert een investeerder vanuit de bloemensector in de financieringsronde. Met de geldinjectie wil Bloomon uitbreiden naar nieuwe landen. Het team van Bloomon bestaat inmiddels uit meer dan 50 mensen.

Hollands glorie
"Wij zijn onder de indruk van de disruptie die Bloomon teweegbrengt met een puur Hollands product en een innovatieve waardeketen in de traditionele bloemensector", aldus Robert Jan Galema, directeur van INKEF Capital. Otto Birnbaum, Principal bij Partech Ventures, ziet internationaal veel kansen. "De indrukwekkende groei gedurende de afgelopen maanden geeft ons veel vertrouwen in een internationale uitrol."

1 miljoen bezorgingen
"Deze investering helpt ons om de komende twee jaar onze doelstelling te behalen om 1 miljoen bossen bloemen te bezorgen", zegt Patrick Hurenkamp, oprichter van Bloomon. "We zijn erg blij met deze combinatie van investeerders waardoor we niet alleen veel internationale ervaring, maar ook een relevante partij uit de bloemensector binnenhalen."

bron: Bloomon
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven