Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gratis 'quick-scan' voor potplantenkwerkers in september

"Meer productie bij SV.CO door betere ruimtebenutting"

Bij aanvang van de uitbreiding van SV.CO in 2012 had een containersysteem de voorkeur. Maar om te komen tot de juiste keuze werden verschillende teeltsystemen met elkaar vergeleken op onder andere investeringskosten en flexibiliteit.


Sander Verbeek van SV.CO

Lagere investeringskosten en de grote flexibiliteit zijn doorslaggevend geweest in de keuze voor een SmartFlo systeem bij SV.CO. De ruimtebenutting telde minder zwaar maar dit bleek achteraf een groot voordeel. Geen ruimteverlies langs de kaskolommen en nauwelijks looppaden maken de teeltvloer zeer efficiënt. De teelt vloer is voorzien van een SmartFlo systeem. Ook de bereikbaarheid van alle planten (ook een klein partijtje achterin de kap) maakt het tot een flexibele teeltmethode. De extra arbeid is bijna te verwaarlozen want voor het rangeren van containers zijn ook mensenhanden nodig. Uiteindelijk heeft het SV.CO een lagere investering en afhankelijk van de potmaat 5% tot 15% meer productie gebracht.

7% ruimtewinst Allure tuinplanten
Bij Allure Tuinplanten was naast efficiënter en meer ergonomisch werken de ruimtebenutting wel een voorwaarde. Voorheen werd er per 8 meter kap één buisrailsysteem toegepast waarover een Deense container verplaatst kon worden. Dit zorgde voor veel ruimteverlies. Door het monteren van een SmartFlo systeem, waarbij de SmartFlo Tracks standaard beloopbaar zijn, kon er over de gehele kaplengte enkele rijen planten meer geteeld worden. Dit levert een ruimtewinst van ca. 7% op.

Praktijk wijst invloed ruimtebenutting op terugverdientijd uit
WPS helpt kwekers bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van efficiëntie en logistieke automatisering. Doordat we intensief betrokken zijn bij de keuze van het systeem en meer dan honderd systemen in gebruik zijn, weten we ook de voor- en nadelen in praktijk. Een hogere ruimtebenutting staat in directe relatie met het verlagen van je kostprijs. Daarom nemen we in het vergelijken van systemen ruimtebenutting altijd als criteria mee.


Quickscan
In de gehele maand september biedt WPS potplantenkwekers de mogelijkheid gebruik te maken van een quickscan om te beoordelen in hoeverre ruimtebenutting optimaal is. In één uur -tijdens een out of the box lunch welke verzorgt wordt op locatie – wordt een potplantenkwekerij onder de loop genomen om zo te komen tot een quickscan met mogelijkheden tot verbetering van de ruimtebenutting. Interesse? Ga naar www.wps.eu/lunchafspraak om een afspraak te maken.




Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl

Publicatiedatum: