Floritec Breeding

Het waarborgen van de kwaliteit van stekmateriaal

Het stekmateriaal van Floritec Breeding, een veredelaar van snijbloemen en potplanten, is afkomstig van diens productielocatie XClusive Cuttings in Oeganda. Op diens blog vertelt het bedrijf hoe het stekmateriaal geplukt wordt en de kwaliteit van het materiaal wordt gewaarborgd.


De stekjes worden gesneden

Vanaf het moment dat de stekken worden geplukt zijn kwaliteitscontroleurs in de weer om de uniformiteit, gewicht, verpakking en behandeling tijdens het transport te monitoren. De stekken worden geplukt van moederplanten welke regelmatig worden getest op ziekten en plagen. De moederplanten moeten voldoen aan hoge fytosanitaire eisen. Voor een gelijke lengte worden de stekken geplukt met speciale stekplukmesjes. Deze mesjes worden regelmatig ontsmet.


De stekjes worden gewogen

Zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de geplukte stekken wordt gecontroleerd door speciaal hiervoor geïn­strueerde medewerkers. Ook worden al tijdens het plukproces toetsingen uitgevoerd op bladkwaliteit, uniformiteit, diameter stek en gewicht.


Het snijden en sorteren van de stekjes

Labeling en verpakking
Vervolgens worden stekken gelabeld, verpakt en teruggekoeld in speciale verzenddozen. Aan elke zending worden dataloggers toegevoegd om de temperatuur tijdens het verzendproces te kunnen volgen.

Voor meer informatie:
Floritec Breeding
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172­ 518 963
F: +31 (0) 172­ 517 064
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven