Spanje: Dalsem gaat 15ha bouwen voor Bionatur Roses

De Spaanse rozenkweker Bionatur heeft groen licht gekregen om 15ha kas, bedoeld voor de productie van kwaliteitsrozen op hydroponics, te gaan bouwen. De kweker heeft daartoe de Nederlandse kassenbouwer Dalsem in de arm genomen en de bouw zal per direct van start gaan.

Het complex zal in de omgeving van het Environment Business Park (PEMA) gebouwd worden en daarmee van diens infrastructuur gebruik kunnen maken. Het exacte areaal te bouwen faciliteiten zal 143.780 vierkante meter glas en 7.345 meter verwerkingsruimte (met daarin kantoren, verwarmingsinstallaties, irrigatie-apparatuur en koelruimten) beslaan.

Wanneer het project gerealiseerd is en de productie van rozen een aanvang kan nemen, zal dit resulteren in zo'n 180 extra banen. De burgemeester van Garray, de plaats waar de kassen gebouwd zullen worden, María José Jiménez, zegt dat het project de werkgelegenheid in de provincie ten goede komt.

Dalsem is een kassenbouwer die alles in eigen beheer heeft: het ontwerp en de uitvoering van de projecten, maar ook de productie van alle benodigde materialen. Dat laatste gebeurt in een eigen fabriek in Nederland.

Voor meer informatie:
Bionatur Roses S.L.

For more information:
Dalsem Horticultural Projects B.V.
T: +31 (0) 15 269 5800
C: +31 (0) 6 270 541 92
www.dalsem.nl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.