Uitbreiding biociden en toelating Montego in onbedekte teelt bloemisterij

Deze maand een magere oogst voor de glastuinbouw in de collegevergadering van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Voor de glastuinbouw en zomerbloemensector werd alleen het middel Montego en een uitbreiding biociden afgegeven. In totaal verleende het Ctgb acht toelatingen en zeven uitbreidingen.


Foto: LTO

Montego
Het middel Montego, op basis van de werkzame stof pencycuron, is toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel tegen bodemschimmels in de teelt van bloembol- en bloemknolgewassen (onbedekte teelt van voorjaarsbloeiers) en bloemisterijgewassen (onbedekte teelt). Het gebruik in de bloemisterijgewassen (onbedekte teelt) is beoordeeld conform art 51 (kleine teelt). Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Uitbreiding biociden
Het middel Intra Hydrocare, op basis van de werkzame stof waterstofperoxide, wordt uitgebreid met de toepassing als middel ter bestrijding van:
  • Bacteriën (exclusief mycobacteriën en bacteriesporen), gisten en schimmels op oppervlakken in lege kassen, warenhuizen en bewaarplaatsen, van apparatuur gebruikt bij het rooien, transporteren en verwerken van aardappelen, van apparatuur gebruikt bij het transporteren en verwerken van bloembollen en ten behoeve van de teelt van land- en tuinbouwgewassen (betonvloeren, teelttafels, bevloeiingsmatten, plantcontainers, stekbakjes, plantenkwekerkisten, antiworteldoek en handgereedschap).
  • Bacteriën (exclusief bacteriesporen) in druppelsystemen ten behoeve van de teelt van land- en tuinbouwgewassen door middel van vullen.
Het betreft een middel voor professioneel gebruik. Het gehele bericht van het Ctgb is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven