Veiling verwerkt 125.000 zonnebloemen voor 'Van Gogh'

Grote drukte deze dagen bij bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk. Daar worden ruim 125.000 zonnebloemen verwerkt ten behoeve van de opening van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam deze weekend.

Speciaal voor die opening wordt een groot zonnebloemenlabyrint op het Museumplein gemaakt. Bezoekers banen zich een weg door het doolhof op zoek naar de nieuwe ingang. De zonnebloemen zijn een verwijzing naar een serie stillevens van de bekende schilder Vincent van Gogh.


"De bloemschikmarathon@FloraHolland loopt op rolletjes! Nog 100.000 te gaan", twitterde Zuidkoop gisteren.

Een medewerker van FloraHolland spreekt over een gigantische klus, die niet eerder voorkwam bij de bloemenveiling. Er zijn 42 vrachtwagens nodig om alle bloemen naar Amsterdam te kunnen vervoeren. De zonnebloemen worden op water in fust op een speciale manier verwerkt.

Veilingmedewerkers zijn gevraagd vrijwillig een handje te helpen. Een deel van de opbrengst van het project gaat naar Ride for the Roses.

bron: WOS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.