Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ledenbijeenkomst Tuinbouw Jongeren Oostland, 31 augustus

Jan Voogt over energiebesparing zonder investeringen in HNT

Tijdens een ledenbijeenkomst van Tuinbouw Jongeren Oostland verzorgt Jan Voogt van Hoogendoorn Growth Management een workshop over Het Nieuwe Telen. De bijeenkomst op maandag 31 augustus begint om 19.30 uur en wordt gehouden bij plantenkwekerij Leo Ammerlaan, Irisweg 40 te Bleiswijk.
 
Het thema van de workshop is energiebesparing zonder investeringen. Al meer dan 250 telers en teeltmanagers hebben de cursus gevolgd of zich aangemeld. Cursusleider Jan Voogt vertelt tijdens de workshop wat bereikt kan worden met HNT, ook zonder investeringen. Er zijn goede ervaringen opgedaan met concrete speerpunten van HNT: meer schermuren, minder schermkieren en minder minimum buis. De maatregelen zijn toegespitst op het toepassen van natuurkundige principes en kennis uit de plantfysiologie. Dit leidt tot een andere kijk op telen en het regelen van het klimaat. Bijvoorbeeld ventileren boven gesloten scherm om vochtafvoer te verbeteren, anders omgaan met luchting via luw- of windzijde en meer nadruk op een lage plantbelasting en optimaliseren van de licht/temperatuur verhouding. Hoe en waarom deze maatregelen goed werken wordt toegelicht tijdens de workshop.
 
Aanmelden kan door te mailen naar: david.oostland@tuinbouwjongeren.nl

Het programma is als volgt:
19.20 uur Inloop
19.30 uur Opening
19.35 uur Presentatie Jan Voogt
21.30 uur Borrel
22.00 uur Afsluiting

Locatie:
Plantenkwekerij Leo Ammerlaan
Irisweg 40
2665 MK Bleiswijk

Publicatiedatum: