Plantarium 2015 kent gemoedelijke start

Tholen - Plantarium 2015 kende gisteren een gemoedelijke start. Ruim driehonderd standhouders uit elf verschillende landen staan nog tot en met zaterdag paraat op de vakbeurs.

Als gewoonlijk is de eerste beursdag niet de drukste, maar van een gezellige drukte was zeker sprake. Opvallend is het internationale karakter van het Plantarium - iets dat ook te danken is aan de combinatie met de GROEN-direkt, die deze week de najaarsbeurs organiseert.

Kwaliteit, samenwerking, transparantie, innovatie
De beurs werd gisteren geopend door Leon Buskermolen. Hij sprak over de vergroening van de samenleving, die helaas nog geen effect lijkt te hebben op de sector.Voor bedrijven is het van enorm belang actief bezig te zijn met de verkoop, de markt op te zoeken. Ook transparantie is geen meerwaarde meer, maar een vereiste. "Detailhandelketens en formule retailers eisen in toenemende mate inzicht op het gebied van kwaliteit, verduurzaming, bedrijfsprocessen, kosten en toegevoegde waarden in de keten. Het is in ieders belang om dit inzicht ook te geven", vindt hij. Vervolgens stipte Buskermolen het belang van innovatie aan voor hij een oproep deed om in de sector samenwerking te zoeken.Mark van Dulmen van ICL Specialty Fertilizers. "Wij proberen elke keer weer wat nieuws te verzinnen om weer extra aandacht te krijgen. Zo maakten we vorig jaar smoothies." Dit jaar dopen de dames in de kar een stukje banaan of een aardbei in de chocolade en dopen die vervolgens weer in de ijskoude stikstof. "Hartstikke lekker!"


Haifa uiteraard present. Links Dorien Geentjens en rechts Louis Weerk. In het midden staat Wilco Dorrestein van DLV Plant, die even is langsgekomen voor een babbeltje.Theo v/d Knaap van PHC (Plant Health Cure) weet alles van schone planten en optimale bemesting. Ben Steijn, de man rechts, is oud leraar aan de Universiteit van Wageningen en heeft daar nog les gegeven over plantenvoeding. Hij kwam toevallig binnenlopen en de heren geraakten meteen in een voor de leek onnavolgbaar gesprek over plantvoeding.


Annemieke Hooij en Stephan Vernooy van VisionPictures. "We wilden graag dat het aspect fotografie herkenbaar in de presentatie naar voren zou komen - en ik denk dat dat heel aardig gelukt is zo", aldus Stephan.

Fotoreportage
De 33e editie van Plantarium wordt gehouden van 26 t/m 29 augustus 2015 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Maandag publiceren we een uitgebreide fotoreportage van de beurs.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven