Start aanmelding Westlandse basisscholen voor WK KassieBouwen Junior

Op woensdag 26 augustus worden alle Westlandse basisscholen per mail geïnformeerd over de inschrijving voor het WK KassieBouwen Junior. Vanaf dat moment kunnen alle scholen zich inschrijven met een team van 4 kinderen uit groep 7 en/of 8. De inschrijving sluit op 5 september en deelname is gratis.
 
Dit jaar wordt voor het eerst het WK KassieBouwen Junior gehouden als onderdeel van het Van der Ende WK KassieBouwen dat dit jaar voor de 5e keer zal plaatsvinden. Op zaterdag 10 oktober kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 op het ABC Westland terrein laten zien hoe goed ze zijn in het bouwen van een Westlands kassie. Voor de winnende school is er een prachtige prijsbeker en elke jonge deelnemer krijgt een aandenken. Enkele weken voor de wedstrijd bezoeken de deelnemende jongeren een tuinbouwtoeleveranciersbedrijf in de buurt van de school. Daar kunnen de leerlingen zien hoe zo’n kasje in elkaar wordt gezet en krijgen ze een rondleiding door het bedrijf.


 
De opbrengst van het WK KassieBouwen komt geheel ten goede aan Stichting de Zaaier uit Maasdijk, een praktische hulporganisatie die zich met kennis van de agrarische sector, specifieke benodigdheden en financiële middelen, richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van Congo. Dit jaar wordt het geld besteed aan compleet ingerichte tuinbouwkassen voor de lokale bevolking op verschillende locaties, zodat ze hun eigen voedsel kunnen verbouwen.
 
Deelnemende leerlingen uit groep 7 en 8 maken ook kans op gratis discozwemmen bij De Boetzelaer in Monster voor heel groep 7 en 8 van hun school. Ze moeten daarvoor wel een sponsoractie op touw gaan zetten om geld binnen te halen voor De Zaaier. De school met het grootste geldbedrag wint 50 gratis kaarten voor het discozwemmen, maar ook de school met een actie die uniek is en veel aandacht trekt, wint 50 kaarten voor alle leerlingen uit groep 7 en 8. De geldbedragen kunnen direct na de prijsuitreiking op 10 oktober overhandigd worden aan Stichting de Zaaier. Vervolgens worden ook de winnende scholen bekend gemaakt.
 
De organisatie van het WK KassieBouwen is geheel in handen van Stichting WK KassieBouwen. Het onderdeel WK KassieBouwen Junior is ontstaan vanuit een samenwerking met de Westlandse Natuur- en MilieuEducatie en Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven. Voor meer informatie, kijk op www.wkkassiebouwen.nl
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven