22 september: Go Loopbaancafé

"Werk verandert, verander mee"

De Nederlandse glastuinbouw is volop in beweging. Maar bewegen medewerkers voldoende mee? Kas groeit organiseert de komende tijd in verschillende regio's loopbaancafés om met medewerkers over hun loopbaanontwikkeling te praten. Het eerste loopbaancafé vindt plaats op 22 september in het Groen Onderwijscentrum in Aalsmeer.

Er is steeds weer andere kennis nodig om te kunnen omgaan met de nieuwste technieken. De komende jaren verdwijnen er beroepen en er zullen nieuwe bij komen. Dit vraagt ook weer andere competenties. De arbeidsmarkt wordt daardoor steeds dynamischer.

De onzekerheid neemt daarbij bij de medewerkers toe. Sommigen zullen moeite hebben om bij te blijven of zijn bang voor baanverlies, anderen willen nog meer werken vanuit hun passie of hebben andere ambities en zien nieuwe kansen.

Regie over eigen loopbaan
Kas groeit organiseert de loopbaancafés om medewerkers handvatten te geven hoe om te gaan met hun eigen loopbaan. Een medewerker moet immers zelf de regie nemen over zijn eigen loopbaan en inzetbaarheid. Tijdens de bijeenkomst komen onder meer de volgende vragen aan bod:
• Hoe ziet de toekomst van werk in de glastuinbouw eruit?
• Zijn medewerkers bewust met hun eigen loopbaan bezig en kennen zichzelf goed genoeg?
• Hoe kunnen medewerkers ervoor zorgen dat zij nu en in de toekomst inzetbaar blijven?

Programma
Het programma van het eerste loopbaancafé op 22 september in het Groen Onderwijscentrum in Aalsmeer start om 16.30 uur met een kijkje in de toekomst van werken in de glastuinbouw. We bekijken welke invloed dit heeft op het werk. Daarna zijn er een tweetal workshops zodat de medewerker zijn drijfveren en kwaliteiten nog beter leert kennen. De bijeenkomst sluit om 19.30 uur. De medewerker heeft dan handvatten om zelf de regie te nemen en houden in zijn loopbaan.

Loopbaanontwikkeling is één van de onderdelen van duurzame inzetbaarheid. Gezond kunnen blijven werken is ook een belangrijk onderdeel. Om dit te checken, bieden we de gelegenheid om tijdens de bijeenkomst de vitaliteitsscan in te vullen. Deze scan geeft medewerkers inzicht in hun huidige vitaliteit en toekomstige vitaliteit en de aandachtspunten om actie voor te ondernemen. Voor meer informatie www.werkenaanmorgen.nl

Datum en tijd
Datum Dinsdag 22 september 2015
Aanvang 16:30 uur
Afsluiting 19:30 uur (voor een lichte maaltijd wordt gezorgd)
Locatie Groen onderwijscentrum Aalsmeer, Linnaeuslaan 2, 1431 JV Aalsmeer

Bekijk de leaflet van het Loopbaancafé voor medewerkers
Bekijk de leaflet van het loopbaancafé voor werkgevers
 
Klik hier om aan te melden!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.