Digitale monitoring van insecten met Scoutbox

Niet meer handmatig tellen hoeveel insecten er in het gewas zitten, maar dit met technologie razendsnel en nauwkeurig kunnen meten. Dat is de gedachte achter de Scoutbox, een ontwikkeling van CropWatch. Met de innovatie is het bedrijf opgenomen in de MKB Innovatie top 100.

Voorsprong
Met de inzet van nieuwe technologie en nieuwe manieren om data te verzamelen, kunnen telers veel efficiënter werken. Met dit in het achterhoofd heeft Cropwatch uit Wageningen de Scoutbox ontwikkeld. De Scoutbox wordt gebruikt voor het identificeren en tellen van schadelijke insecten in de groente- en fruitteelt. Nu gebeurt dit nog volledig handmatig. Dat is tijdrovend en gespecialiseerd werk.Data-analyse
De Scoutbox bestaat uit een camera die beelden maakt van vangkaarten die in de kas of in het veld hangen. Speciale software telt het aantal insecten en analyseert het patroon op de vangkaart. De specifieke kenmerken van de insecten op beeldmateriaal maakt het mogelijk verschillende soorten te onderscheiden. Met de gegevens kan de teler de insectenpopulatie gemakkelijker volgen en indien nodig ingrijpen.

De Scoutbox zorgt voor arbeidstijdbesparing, gestandaardiseerde tellingen en online rapportages. Zo krijgt de teler actuele en accurate informatie over zijn teeltomstandigheden. Het toepassen van moderne technologie levert de telers een voorsprong op ten opzichte van de traditionele manier van werken.

In oktober wordt bekend welke plaats de Scoutbox in de top 100 heeft behaald. In het najaar verwacht Joke de Jong van CropWatch ook meer te kunnen vertellen over de commerciële uitrol van het product.

Voor meer informatie:
Cropwatch
Binnenhaven 5
6709 PD Wageningen
Telefoon: 088 876 1010
www.scoutbox.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.